潮流风 - 中国最大的互动娱乐社区

[讨论] 拍拖人必睇!!——好好笑!!

关闭 [复制链接]
男:今晚你想食乜野 ?  
女:是旦啦!!你话事丫.  
男:去吃麻辣烫丫.  
女:天气甘热.你想热死我啊.  
男:甘去吃水煮鱼丫.好耐没吃过喇.  
女:我前两日先吃过,成日吃好热气.  
男:咁去食泰国野或者韩国烧烤好唔好??  
女:都话左热气啦,仲要我食呢D野,你有冇心听我讲野架!  
男:咁去POKKA好唔好??果度D SET DINNER都几好食.  
女:POKKA好多人,唔想排队  
男:咁去鋸排好唔好??  
女:唔想食咁多肉,好肥架.  
男:没人叫你食晒件 排,或者妳叫碟意粉又或者其他野都得架  
女:咁咪即係叫我睇住你 鋸排,我唔食你都唔准食.  
男:...........  
男:甘食台湾野好唔好?  
女:台湾野好多油,好肥架  
男:甘去食粥喇  
女:食粥唔饱肚  
男:麦当当或者家乡鸡求其一样..行啦  
女:都话热气咯.  
男:甘寿司呢.  
女:我都五吃寿司既,你五系五知架.甘摆明找碴姐.....  
男:不如你话事啦,我唔想林喇.  
女:我系林唔到食乜先叫你话事,你比D主见得唔得  
男:唔系话热气就话肥,我真系林唔到仲有乜可以食.  
女:甘系热气,系肥呀嘛..我有讲错咩,自己林唔到就乱发人脾气.有没搞错啊你!!!  
男:唉....甘去"味千"食拉面喇好唔好丫.  
女:唔..都好,我要食咖哩拉面,炸餃子,仲要食雪糕..YE.就甘决定啦..GOGOGO  
男 : (心林) 你老味 ~神又你鬼又你~咖哩唔热气既、炸饺唔热气既,仲要一路话肥仲食雪糕.....  

系游乐场内十环过山车前。。。男五敢玩任何机动游戏  
女:哇,好刺激啊。我又要玩。。我最中意玩过山车架喇。  
男:好啊,我体你玩啦。  
女:点解要体我玩啊,你放心我一个人去玩架喇。你做咩五玩丫。你讲丫。。  
男:我。。。。我惊丫嘛。  
女:惊!!平时搞搞镇果阵五见你惊。。。你想系度及女咋挂,你古我五知啊。  
男:我没啊。。。真系惊啊。我畏高架。见到都已经惊喇。  
女:惊你个死人头,你有没见过过山车哒死过人丫。你有没见过男人老狗五够胆玩过山车丫。你有没见过比左钱五玩既人丫。你有没见过。。。  
男:得喇得喇。我玩喇。  
女:^*^  
玩过一次之后。。。。女吓到面都青埋。。  
男:正啊。原来真系好好玩。我地玩多次咯。  
女:痴线架你,系米变态架,玩一次好啦,玩甘多次做咩啊。  
男:甘觉得没想象中甘惊,又几刺激米玩咯。  
女:睬你都傻。我要去买野吃。  
男:甘你去买啦,我自己去玩多次跟住过来稳你。  
女:玩咩玩。五准玩。你想乘机溜去及女之嘛,你想去坐系第条女隔离一齐玩之嘛,你想笑我五敢再玩之嘛,你想拖我时间等我没得玩其他野之嘛,你想撇开我之嘛。。。  
男:。。。。。。。。  
男:五玩咯。我开始以为你中意玩先叫你玩多次之嘛。 女:我衣家中意体你玩跳楼机,中意体你去玩波波池,中意体你玩旋转木马。甘你去啦。。。  
男:。。。。。。。。  

男陪女系厅体完套韩剧。。。女特然好伤感  
女:我问你丫。。。  
男:咩啊?  
女:你爱五爱我?  
男:做咩甘问既,你知架。  
女:比三声机会你。一,二。。。。  
男:爱啊爱啊,做咩啊?系米想咋娇啊?  
女:咋你个死人头。。。  
男:。。。  
女:如果有得比你简,你情愿我死定你死!!  
男:五答得五得。。。  
女:一,二。。。。  
男:我死!!  
个女既林左一阵。。。  
女:你死!你死左我米好闷咯!!你死左边个交屋租啊,边个整水喉啊,边个帮我批苹果啊,边个帮我洗底衫裤啊,你死左边个比我恰啊。。哇~~好多好多。你够胆死死既。。。!!  
男:甘。。  
甘你死喇。。。  
女:哇。。你只死产,甘你都够胆死讲既。你系米人来架。枉我平时甘锡你,甘保护你,甘关心你,甘照顾你。。  
男:那。。。我一早就知点答都死架喇。  
女:你自己答得五好之嘛。。。一齐死米得咯。  
男:。。。。。。(五讲死得五得啊)  

深夜....  
女:起身啊..!!  
男:做咩啊..??  
女:你有没做对我五住既野??  
男:没啊.做咩甘问....  
女:你有架...快讲啊.  
男:真系没啊...夜麻麻米吵啦.好眼训啊.  
女:你仲五认过哦....!!  
男:我认咩姐...  
女:头先明明梦见你同第二个女人坐埋同一部车翻工....  
男:...................  
男:我五玩喇..好眼训.你比我训啦.  
女:你讲啊.有没啊?  
男:...没啊.  
女:你证明比我体丫..  
男:点证明啊?  
女:你听日米翻工丫...  
男:...........  
女:你听日五翻工陪我去大河马丫...  
男:........(扑你个街)  

男饮到好醉...一路飞的翻紧去.....  
女面色超难体甘望住男....  
男:望咩望,未见过人饮大啊.....  
女:.........(BEAR到实,眼都五盏下)  
男:BEAR咩BEAR...再BEAR锡七你丫哪!!  
女:..........(改用好怨毒既眼神...)  
男:你个样甘凶狠做咩啊...你以为你抽得赢我啊...让你一拳都仲得啦.来丫~~  
女:下次五好饮甘多啦...到喇.我帮你较水冲凉丫...(特然好温柔甘讲).  
男:哼..我要吃7仔既碗仔翅.(平时恶丫哪,做死你)  
女:.........我转头落去买.好五好?  
男:我仲要吃油菜。  
女:哦。  
男:加多罐汽水。。  
女:系。知道。  
男:乖喇。。。  
男上左去冲完凉已经晕到不得了。。。哒上床就训左。  
第日酒醒起身。。。  
男发现自己全身裸露甘训系床,电脑开住,台面墙纸系男既裸体,跟住系门口贴住打印出来既裸照,再细心体下系全屋周围都有。  
正当男好专心甘欣赏紧自己既裸照之时..门钟响.  
想稳件衫。。点知一件都没,全部反锁系隔离客房。  
男着住套女装衫裤去应门  
男:边个啊?  
妈:你老母啊!  
男:。。。。。。。  
妈:开门啦,你女朋友话你五舒服叫我来体你架。  
男:。。。。。。。。。。。。。(小喇叭)  
以后男都五敢再断。。。。  
-倾电话*(上篇)  
男:喂,做咩啊?  
女:点啊,系边啊?训系隔离条女着翻条裤未啊?  
男:..................  
男:系公司啊.女咩姐..  
女:拿拿..你只死产你.我听到有女人声喇.仲五认.  
男:公司梗系有男有女架啦...  
女:丫....衣家识得驳口驳舌添喇.  
男:......做紧野啊.  
女:都五知系五系既.  
男:呢个时间我五系公司去得边哦.  
女:甘你证明比我体丫.  
男:又要点啊...  
女:你砍只手指落来比我丫.甘我以后就信晒你.乜都听晒你话喇.  
男:..............  
男:比条生路行下好哦..  
女:一系你去纹身喇.你将我个名纹落你只手度.甘我就知道你爱我.甘我一样都会听晒你话.(女知道男最憎纹身)  
男:.......米玩啦.  
女:你纹五纹....?一系砍只手指落来...  
男:.....(叼,又系度玩野)  

6点.落班时间...  
男系公司同几个同事留低打机  
女发短信过来...  
女短信:走得未,又话陪我去洗甲?  
男短信:加班.做紧野.  
女短信:几点走得?  
男短信:未知.你稳节目先.  
半个钟后...  
女短信:走得未.好饿啊.  
男短信:未.五洗等.  
再半个钟.....电话响.  
男:喂..  
女:走得未啊你.做死人咩.咩老细来架.  
男:系啊,好忙啊.全部同事都加紧班啊,五信比你听下喇  
男:我地系米加紧班啊.(男大大声甘对住打紧机既同事讲)  
众同事:系.......!!!!  
男:听到未.  
女:...........  
又半个钟后.....电话响  
男:又做咩啊.  
女:走得未姐...  
男:都话未咯.  
女:我问多你一次.走定五走.  
男:未得啊.洗五洗比你同D同事倾下丫..  
女:好啊...  
男:各位同事.仲要搞几耐啊....  
众同事:10点前.10点前....  
女:甘辛苦啊...甘米好惨咯.要加甘耐...  
男:系啊...(点解听到把声越来越近既)  
女:甘你想我点慰劳你啊...(好阴森)  
男:.......五洗喇.我就走喇.(男觉得五对劲)  
女:你顾住讲电话,甘点打机啊....  
男大惊,望回头.见一女笑眯眯甘企系背后....  
男:.....走喇.  
女:走喇咩..  
男:比条生路行下好哦..  
女:得...比钱啦.  
男:几多.  
女:荷包没收...  
男:杀你...(好采D提款卡另外摆)

评分

发点普通话撒。。。看都看不懂

看不懂呀!!

呵呵~!不错。不错。。。

真看不懂。。

LZ发的东西让人看不懂。。

条女咁难伺候噶?撇左啦!

这说的都是些什么东东?看不懂啊。

看不懂呀··楼主要把译文些出来嘛

哥就是来过来瞧瞧

好长哟~~~而且有些看不懂啦